Cuisoare 50 g Kotys
Cuisoare 50 g Kotys
Descriere
Cuisoarele sunt originare din insulele Moluce, acum parte din Indonezia. Astfel, cuisoarele au fost folosite ca medicament in China, inca din anul 3 i.Hr.
Proprietati
- proprietati antiseptice si antibacteriene – cuisoarele pot inhiba dezvoltarea bacteriilor si a altor microorganisme, previn infectiile. Datorita acestei proprietati, sustin sanatatea cavitatii orale, având actiune dezinfectanta si elimina halena (respiratia urât mirositoare).
- cel mai puternic antioxidant – cuisoarele întregi, dar mai ales uleiul de cuisoare, se afla pe prima pozitie a scalei ORAC, având o capacitate extraordinar de mare de absorbtie a radicalilor liberi ai oxigenului. Întareste sistemul imunitar si este un bun profilactic, prevenind îmbolnavirea.
- analgezic si anestezic natural – în special în cazul durerilor de dinti, mestecarea unui cuisor si plasarea acestuia în zona dureroasa sau folosirea uleiului de cuisoare în combinatie cu un ulei purtator elimina ca prin farmec durerile de dinti. Aceasta se datoreaza în special compusului numit „eugenol” din uleiul volatil de cuisoare.
- digestiv si carminativ – consumul de cuisoare stimuleaza secretia de enzime digestive, ce au rolul de a îmbunatati digestia, de a combate indigestiile, dar si flatulenta.
- antiviral – trateaza si previn infectiile virale respiratorii, precum racelile si gripa. Aromaterapia, inhalatiile cu ulei esential de cuisoare si maceratele din cuisoare elimina simptome precum congestia nazala.
- antiinflamator – eugenolul din compozitia cuisoarelor contribuie la reducerea inflamatiilor si, implicit, la prevenirea artritei si a altor afectiuni datorate inflamatiilor.proprietati antiseptice si antibacteriene – cuisoarele pot inhiba dezvoltarea bacteriilor si a altor microorganisme, previn infectiile.
Compozitie
Contin acizi grasi, Omega 3, vitamina C, ulei volatil eugenol, minerale: mangan, fier, calciu, magneziu.
Mod de administrare
Sub forma de macerat: seara se adauga 3-7 cuisoare macinate intr-o cana cu apa, se acopera si se lasa pana dimineata. Se pot adăuga la prepararea vinului fiert, a unor ceaiuri sau la numeroase sosuri din bucătăria indiană. Se mai folosesc la preparate de patiserie, sosuri, anumite ciorbe, condimentarea cârnaţilor de casă, la unele sortimente de prajituri.
Nu sunt recenzii