Articole siguranta, siguranta copii

În calitate de părinte, este datoria ta să-ți ții micuțul în siguranță în timp ce explorează lumea. În timp ce locul de joacă cade sau micii plimbări care se îndepărtează de tine în parcare ar putea fi cel mai important în mintea ta, adevărul este că majoritatea accidentelor din copilărie au loc chiar acasă.

Cu bebelușii și copiii mici, prima ta prioritate este să creezi un mediu acasă sigur, care să-i ofere copilului tău spațiu de creștere și de explorare. Acest lucru nu trebuie să fie dificil. Pentru a începe, vă vom prezenta unele dintre cele mai comune riscuri, precum și pașii simpli și eficienți pe care îi puteți lua pentru a vă menține micuțul în siguranță...

Protejarea împotriva căderilor

Căderile sunt cele mai frecvente leziuni din copilărie. Și, deși nu puteți preveni orice deversare – în special cu plimbări noi-nouțe – căderile periculoase de la înălțime pot fi aproape întotdeauna evitate.

Chiar și nou-născuții se pot zvârcoli de pe suprafețele înălțate, așa că este esențial să fii cu ochii – și o mână – asupra bebelușului atunci când se află pe masa de înfășat, pe pat sau pe canapea.

Al doilea pas în protejarea împotriva căderilor este utilizarea în siguranță a echipamentului pentru bebeluș. Când folosiți un scaun înalt sau un balon, asigurați-vă că vă legați copilul cu ham. De asemenea, asigurați-vă că scaunul este într-o poziție sigură, departe de orice obiecte mici pe care bebelușul le-ar putea apuca cu ușurință și că balturile sunt așezate pe podea.